صندوق های سرمایه گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری یک سری نهادهای مالی هستند. این صندوق‌ها از افراد مختلف وجوهی جمع آوری می‌کنند، سپس سرمایه‌های جمع آوری شده به صورت مشترک در بازارهای مالی سرمایه‌گذاری می‌شود. اگر بخواهیم به طور ساده‌تر بیان کنیم، سرمایه‌گذاری کردن در یک صندوق مثل خرید سهم از یک سبد بزرگی است که تنوعی از دارایی‌ها مثل سهام، کالا و اوراق قرضه دارد.

درباره صندوق های سرمایه گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری روشی هستند که شما می‌توانید به صورت غیر مستقیم در این صندوق‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری کرده و پول خود را جمع آوری کنید.

مدیران حرفه‌ای صندوق‌ها با استفاده از پولی که در صندوق‌ها جمع آوری شده، در دارایی‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند. هدف از انجام این کار آن است که بتوانید به سود و بازدهی بیشتری برسید.

چرا صندوق‌های سرمایه‌گذاری؟

صنوق های سرمایه‌گذاری دارایی‌های مهمی هستند که از جهات مختلف مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته اند. در ادامه می‌خواهیم اهمیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری را توضیح دهیم.

تنوع‌پذیری

شما با سرمایه‌گذاری در یک صندوق می‌توانید ریسک سرمایه‌گذاری خودتان را تا حد زیادی کمتر کنید. صندوق‌های سرمایه‌گذاری بسیار متنوع هستند و به یک دارایی خاص اختصاص پیدا نمی‌کنند.

حرفه‌ای‌گری

معمولا مدیریت صندوق‌ها بر عهده افراد متخصصی قرار گرفته که در بازار سرمایه تجربه کافی دارند. این افراد با استفاده از دانش و تجربه خود سعی می‌کنند برای سرمایه‌گذاری، بهترین تصمیمات را بگیرند.

دسترسی به بازارهای مختلف

صندوق‌های سرمایه‌گذاری به شما کمک می‌کنند که در بازارهای مالی مختلف مثل بازارهای بین المللی، سهام و یا اوراق قرضه بتوانید سرمایه‌گذاری کنید.

مبالغ کوچک

یکی از مهمترین مزیت‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری آن است که شما می‌توانید حتی با کمترین مبالغ هم در این صندوق‌ها شرکت کرده و سرمایه‌گذاری کنید.

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری در انواع مختلفی هستند که هر کدام از آنها ویژگی‌ها و خصوصیات خاصی دارند که با همدیگر آنها را بررسی می‌کنیم.

صندوق‌های سهامی

صندوق‌های سهامی عمدتاً در شرکت‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده و سهام آنها را خریداری می‌کنند  و در هنگام بالا رفتن قیمت، از آن سهام سود حاصل می شود.

ویژگی‌های اصلی

بخش عمده‌ای از دارایی‌هایی که در این صندوق‌ها وجود دارد، در سهام شرکت‌های مختلفی سرمایه‌گذاری می‌شوند. به همین خاطر سرمایه‌گذاری که در سهام انجام می‌گیرد، پتانسیل سوددهی بالایی دارد.

این صندوق‌ها نسبت به صندوق‌های درآمد ثابت ریسک بیشتری دارند، اما در کنار آن برای به دست آوردن سود، این صندوق‌ها پتانسیل کسب بازدهی بالاتری را دارند.

مدیران صندوق‌های سهامی می‌توانند با انتخاب سهام از صنایع مختلف، میزان ریسک معاملات را کاهش دهند و این به وسیله تنوع بخشیدن به سبد دارایی‌ها انجام می‌گیرد.مدیریت این صندوق‌ها بر عهده افراد متخصص و با تجربه‌ای قرار دارد که در بازار سهام فعالیت حرفه‌ای انجام داده‌اند.

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی

  • زمانی که بازار سهام توانست رشد کند، این صندوق‌ها می‌توانند برای سرمایه‌گذاران بازدهی‌های قابل توجهی فراهم بیاورند.
  • زمانی که در سبد سهام تنوع وجود داشته باشد و برای آن مدیریت حرفه‌ای انجام بگیرد، میزان ریسک سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها کاهش پیدا می‌کند.
  • با سرمایه گذاری در این صندوق‌ها افراد می‌توانند با دارایی اندکی که در اختیار دارند، در بازار سهام مشارکت داشته باشند.
  • واحدهای سرمایه‌گذاری که در این صندوق‌ها وجود دارد، به راحتی قابلیت خرید و فروش دارد.
بیشتر بخوانید  بهترین اپلیکیشن خرید و فروش طلا

معایب سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی

  • به خاطر نوساناتی که در بازار سهام وجود دارد، معمولاً در مقدار ارزش واحدهای این صندوق تغییرات قابل توجهی به وجود می‌آید.
  • زمانی که بازار سهام دچار افت شد، ارزش سرمایه معمولا کمتر می‌شود.
  • سرمایه‌گذارانی که در این صندوق‌ها دارایی خودشان را سرمایه‌گذاری کرده‌اند، برای مدیریت صندوق باید یک سری هزینه‌هایی را پرداخت کنند.

مناسب برای چه کسانی؟

  • سرمایه‌گذارانی که به دنبال آن هستند در طی بلند مدت بتوانند به سودهایی با بازدهی بالاتر برسند.
  • آن دسته از افرادی که میزان ریسک پذیری بالایی دارند.
  • افرادی که برای تحلیل و انتخاب سهام، زمان و یا دانش کافی در اختیار ندارند.

صندوق‌های درآمد ثابت

این صندوق‌ها در اوراق بهادار درآمدهای ثابتی دارند. از جمله صندوق هایی که سرمایه‌گذاری می‌کنند می‌توان اوراق قرضه و سپرده‌های بانکی را نام برد و از این طریق درآمد ثابت و پایداری کسب کرد.

ویژگی‌های کلیدی صندوق‌های درآمد ثابت

به خاطر تمرکزی که بر روی دارایی‌هایی با ریسک پایین انجام می‌گیرد، این صندوق‌ها نسبت به صندوق‌های سهامی معمولاً ریسک کمتری دارند.

راه‌اندازی این صندوق‌ها برای آن است که شما بتوانید به سودهای ثابت و قابل پیش‌بینی دست پیدا کنید.

این صندوق واحدهایی دارند که به راحتی قابلیت خرید و فروش هستند. این صندوق برای افرادی که به دنبال حفظ سرمایه و یا کسب سود ثابت می‌باشند، می‌تواند بسیار مناسب باشد.

انواع صندوق‌های درآمد ثابت

صندوق‌هایی با درآمد ثابت، صندوق هایی هستند که این صندوق‌ها بخش عمده‌ای از دارایی خودشان را در اوراق بهاداری سرمایه‌گذاری می‌کنند و معمولاً درآمد ثابتی دارند.

صندوق‌هایی با درآمد ثابت و قابل معامله و یا به اصطلاح ETF ها، در بورس اوراق بهادار معامله می‌شوند و همانند سهام قیمتی که آنها در طول روز دارند، به طور مداوم در حال تغییر است.

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت

صندوق ها با درآمد ثابت به خاطر ریسک پایینی که دارند، می‌توان از اصل سرمایه حفاظت کرد. سرمایه‌گذاران می‌توانند سودهای ثابت و قابل پیش‌بینی را به دست آورند.

این صندوق به راحتی قابلیت خرید و فروش دارد. این صندوق‌ها در انواع مختلف از اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کنند تا بتوانند میزان ریسک را تا حد زیادی کاهش دهند.

معایب سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت

معمولا این نوع صندوق‌ها نسبت به صندوق‌های سهامی بازدهی پایین‌تری دارند که نرخ تورم از نرخ سود صندوق‌ها بیشتر شود، باعث می‌شود که ارزش واقعی سرمایه کاهش پیدا کند. ممکن است ناشر اوراق بهادار، سود یا اصل سرمایه را پرداخت نکند.

بیشتر بخوانید  بروکر چیست؟

مناسب برای چه کسانی؟

  • سرمایه‌گذارانی که ریسک گریز هستند.
  • آن دسته از افرادی که می‌خواهند به سودهای ثابت و قابل پیش‌بینی دست پیدا کنند.
  • کسانی که می‌خواهند از اصل سرمایه خودشان محافظت کنند.

صندوق‌های مختلط

صندوق‌های مختلط ترکیبی از اوراق بهادار و سهام هستند و بین رشد سرمایه و درآمد ثابت، تعادل خوبی برقرار کرده‌اند.

ویژگی‌های کلیدی صندوق‌های مختلط

  • این صندوق‌ها معمولاً بین ۴۰ تا ۶۰ درصد از دارایی‌های خودشان را در سهام و بقیه دارایی‌ها را در اوراقی با درآمد ثابت مثل سپرده‌های بانکی و اوراق مشارکت سرمایه‌گذاری می‌کنند.
  • صندوق‌های مختلط معمولاً هم ریسک و هم بازدهی آنها در حد متوسط است و نسبت به صندوق‌های سهامی و یا صندوق‌های با درآمد ثابت در حد متوسطی قرار دارند.
  • این ویژگی باعث شده که سرمایه‌گذارانی که به دنبال ایجاد تعادل بین ریسک و بازده هستند، بتوانند به سمت این صندوق‌ها جذب شوند. شما اگر بتوانید در صندوق‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنید، می‌توانید از مزایای تنوع سرمایه‌گذاری در آن بهره‌مند شوید.
  • این تنوع باعث می‌شود که ریسک کلی سرمایه‌گذاری شما کمتر شود. صندوق‌های مختلط معمولاً به وسیله مدیران حرفه‌ای مدیریت می‌شوند که با تحلیل بازار و یا با انتخاب دارایی‌های مناسب سرمایه‌گذاران، امکان کسب بازدهی مناسب وجود دارد.

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های مختلط

  • برای سرمایه‌گذارانی که میزان ریسک پذیری متوسطی دارند، می‌تواند مناسب باشد.
  • در این نوع صندوق‌ها تنوع سرمایه‌گذاری ایجاد می شود که می‌تواند ریسک معاملات شما را کمتر کند.
  • شما می‌توانید دارایی‌های خودتان را به طور حرفه‌ای مدیریت کنید.
  • این صندوق ها با شرایط مختلف بازار انعطاف پذیری و سازگاری زیادی دارد.

صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF)

این صندوق‌ها مانند سهام‌هایی هستند که در بازار بورس معامله می‌شوند و به شما کمک می‌کنند که واحدهای صندوق را به صورت آنی خرید و فروش کنید.

ویژگی‌های کلیدی صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF)

واحدهای این صندوق‌ها، در طول روز معاملاتی در بورس امکان خرید و فروش دارند. معمولاً ETF ها سبدی از دارایی‌های مختلف را در خود جای می‌دهند که می‌توانیم به سهام کالاها، اوراق قرضه و دارایی‌های دیگر اشاره کنیم.

این تنوع باعث می‌شود که میزان ریسک سرمایه‌گذاری شما کمتر شود. معمولاً هزینه مدیریت ETF ها کمتر از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک سنتی است.

ترکیب دارایی‌های مختلف با ETF ها به طور منظم به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد تا بتوانند به طور مداوم از وضعیت سرمایه‌گذاری خود اطلاع پیدا کنند. این دارایی‌ها در بورس قابلیت معامله را دارند و به راحتی امکان خرید و فروش آنها وجود دارد.

مزایای سرمایه‌گذاری در ETFها

  • ETF ها به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهند تا بتوانند به راحتی در بازارهای مختلف سرمایه‌گذاری کنند.
  • شما با کمک ETF ها می‌توانید دارایی متنوعی داشته باشید و بدین طریق ریسک سرمایه‌گذاری خودتان را کاهش دهید.
  • معمولاً هزینه مدیریت EFT ها نسبت به صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک کمتر است و سرمایه‌گذاران می‌توانند به راحتی از ترکیب دارایی‌های آنها اطلاع پیدا کنند.
بیشتر بخوانید  توکن چیست؟ – 4 توکن ارز دیجیتال

انواع ETFها

ETF ها شاخص هستند که عملکرد یک شاخص را دنبال می‌کنند، مثل شاخص کل بورس که در بخش خاصی از بازار مثل بخش فناوری سرمایه‌گذاری می‌کنند.

ETF ها کالایی که در کالاهایی مثل طلا یا نفت سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری کردن در صندوق‌های سرمایه‌گذاری یک سری مزیت‌هایی دارد که به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم.

  • عملکرد صندوق‌ها کاملاً شفاف است و اقداماتی که انجام می‌دهند، به صورت روزانه منتشر می‌شود. در نتیجه شما به راحتی می‌توانید از عملکرد صندوق سرمایه‌گذاری‌های خودتان باخبر شوید.
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهداف مختلفی دارند و شما بنا به اهداف و تحمل ریسک خود می‌توانید صندوق مناسبی را انتخاب کنید.

نکات مهم قبل از سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها

  • قبل از اینکه بخواهید در صندوقی سرمایه‌گذاری کنید، اهداف خودتان را مشخص نمایید. شما باید تعیین کنید که می‌خواهید سرمایه شما رشد کند یا می‌خواهید درآمد ثابتی داشته باشید. بعضی از افراد به دنبال هر دوی آنها هستند.
  • شما باید مقدار تحمل ریسک خودتان را ارزیابی کنید، چون برخی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری ریسک‌های بالاتری دارند.
  • مدت زمانی که قصد دارید سرمایه خودتان را در صندوق نگه دارید را باید مشخص کنید، چون این موضوع در انتخاب نوع صندوق شما تاثیر دارد.
  • هزینه‌های مربوط به مدیریت صندوق را به طور کامل بررسی کنید. این هزینه‌ها در بازدهی نهایی شما تاثیرگذار هستند.

نتیجه گیری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از بهترین روش‌ها برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هستند که می‌توانید از طریق آنها دارایی خود را رشد داده و یا درآمد ثابتی به دست آورید. اگر بتوانید با آگاهی کامل و احتیاط بیشتر در این بازار قدم بگذارید، می‌توانید موفق‌تر شوید.

صندوق سرمایه گذاری چیست؟

صندوق سرمایه گذاری یک نهاد مالی است که دارایی های سرمایه گذاران در آن جمع شده و در دارایی های مختلف سرمایه گذاری می شود.

چرا باید از صندوق های سرمایه گذاری استفاده کرد؟

استفاده از مدیران حرفه ای، تنوع سازی پرتفوی، کاهش ریسک و دسترسی به بازارهای مختلف

انواع صندوق های سرمایه گذاری را نام ببرید؟

صندوق های سهامی، صندوق های درآمد ثابت، صندوق های مختلط، صندوق های قابل معامله در بورس

قبل از سرمایه گجذاری در صندوق ها باید به چه نکاتی توجه داشت؟

اهداف سرمایه گذاری، مدت زمان سرمایه گذاری، میزان تحمل ریسک و هزینه های مدیریت صندوق

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *