استراتژی یعنی اینکه اهداف خود را تعیین کرده و برای رسیدن به آنها هدف، برنامهای بچینید. استراتژی مثل نقشه راهی است که افراد برای رسیدن به اهداف خود آن را ترسیم میکنند.
استراتژی در بازار فارکس اهمیت زیادی دارد و شما میتوانید با کمک آن به سودهای خوبی برسید. سعی کنید برای رسیدن به استراتژیهای خوب، اطلاعات خود در زمینه فارکس را بالا برده و به استراتژیهای خودتان پایبند باشید.
هر شخص استراتژی مخصوص به خود را دارد که بر اساس سبک معاملاتی او به وجود میآید و با استراتژی اشخاص دیگر از بسیاری جهات تفاوتهایی دارد. برای اجرای معاملات طلا و نقره باید از استراتژی طلا و استراتژی نقره استفاده کرد.
مفهوم | توضیح ساده |
استراتژی | نقشه راه برای رسیدن به هدف |
اهمیت استراتژی | تعیین جهت، تخصیص منابع، افزایش شانس موفقیت، تصمیمگیری بهتر |
اجزای اصلی | هدف، تحلیل محیط، نقاط قوت و ضعف، استراتژیهای جایگزین، برنامه اجرا، ارزیابی |
انواع استراتژی | سازمانی، کسبوکار، عملکردی |
چرا استراتژی مهم است؟
هر معاملهگری برای آنکه معاملات موفقی داشته باشد و بتواند به سود خوبی برسد، نیازمند استراتژی است. برای فعالیت در بازار فارکس شما هم به یک سری استراتژیهایی نیاز دارید تا بتوانید دارایی خودتان را مدیریت کنید، از ایجاد ضررهای زیاد جلوگیری کرده و به سودهای خوبی برسید.
هدایت و جهتدهی
استراتژیهایی که برای بازار فارکس تعیین میکنید، باعث میشود که مسیر خودتان را مشخص کرده و با تمرکز بیشتری به سوی اهداف اصلی خودتان پیش بروید. استراتژیهای مشخص از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری میکند و مانع از ایجاد ضررهای زیاد در معاملات میشوند.
تصمیمگیری بهتر
همیشه داشتن یک استراتژی مشخص باعث میشود که شما در معاملات خود تصمیمهای بهتری بگیرید و از منابع آموزشی بهتری برای فعالیتهای خود استفاده کنید.
شما میتوانید با آموزشهای به روزی که در معاملات انجام میدهید، استراتژیهای خود را روز به روز بهتر کنید.
انعطافپذیری
استراتژی خوب اگر قابلیت انعطاف پذیری داشته باشد، حتماً میتواند با شرایط جدید خود را وفق دهد، پس باید با دانش و آگاهی کامل به سراغ استراتژیهایی بروید که قابلیت انعطاف پذیری خوبی دارند و بهتر میتوانند در شرایط مختلف بازار معاملات شما را به بهترین نحو مدیریت کنند.
همکاری و هماهنگی
استراتژیها باید بتوانند در بازه های زمانی مختلف کاربرد داشته باشند و با هر نوع روندی هماهنگ و کارساز باشند. به همین خاطر شما برای ساخت یک استراتژی معاملاتی باید نهایت دقت و تمرکز را داشته باشید.
اجزای اصلی یک استراتژی

هر استراتژی معاملاتی از یک سری اجزای اصلی تشکیل شده است که این اجزا به نوبه خود ساختارها و اهداف مشخصی دارند که با همدیگر آنها را بررسی میکنیم.
هدف
شما در ابتدای کار برای استراتژی خود باید هدف تعیین کنید و بر اساس آن هدف، چهارچوب استراتژی خودتان را ترسیم کنید.
تحلیل محیط
شما با کمک استراتژی خود میتوانید محیط معاملاتی خودتان را تحلیل کنید. در واقع نقاط ضعف و قوت بازار، فرصتها و خطرات موجود در محیط معاملاتی را شناسایی کرده و بتوانید بهتر عمل کنید.
یک استراتژی خوب، شانس موفقیت در معاملات را بالا میبرد.
تعیین مسیر
استراتژیهای معاملاتی به شما کمک میکنند تا برای رسیدن به هدف خود بهترین مسیر را انتخاب کنید و در این زمینه از ابزارهای مختلفی کمک بگیرید.
ارزیابی
هر استرتژی بعد از اجرا شدن باید ارزیابی شود. در این ارزیابی عوامل مهمی بررسی می شود تا به بهتر شدن معاملات تریدرها کمک کند.
نقاط ضعف و قدرت
هر تریدری برای خودش، یک سری نقاط ضعف و قوت دارد که باید آنها را بشناسد. در این صورت است که می توان نقاط قوت را بهبود بخشید و نقاط ضعف را اصلاح کرد.
انواع استراتژی
تریدرها در سطوح مبتدی تا حرفهای، بنابر سطح فعالیت خود از استراتژیهای خاصی برای معاملات استفاده میکنند.
استراتژی کوتاه مدت
برخی افراد میخواهند که در بازه زمانی کوتاه، معاملات خود را سریع باز و بسته کرده و به سود برسند. تریدرهایی که معاملات آنها کوتاه مدت است، باید از استراتژی های کوتاه مدت استفاده کنند.
استراتژی بلند مدت
تریدرهای دیگری هم هستند که معاملات خود را در بازههای زمانی طولانی به انجام میرسانند که سبک معاملاتی آنها بلند مدت است و باید از استراتژیهای مربوط استفاده کنند.
محبوب ترین استراتژی فارکس
- استراتژی روند
- استراتژی بازگشت به میانگین
- استراتژی اسکالپینگ
- استراتژی پوزیشن تریدینگ
نوع استراتژی | توضیحات |
تحلیل تکنیکال | بررسی نمودارها و اندیکاتورها برای پیشبینی حرکت قیمت |
تحلیل بنیادی | بررسی عوامل اقتصادی و سیاسی برای ارزیابی ارزش یک ارز |
روند | دنبال کردن جهت کلی حرکت قیمت |
بازگشت به میانگین | خرید ارزهای زیر میانگین و فروش ارزهای بالای میانگین |
اسکالپینگ | معاملات کوتاهمدت و پر تعداد |
پوزیشن تریدینگ | نگهداری داراییها برای مدت طولانی |
استراتژی روند
استراتژی روند فارکس جز استراتژیهای معاملاتی پرکاربرد و محبوبی است که معاملهگران زیادی از آن استفاده میکنند. این استراتژی به دنبال شناسایی و دنبال کردن روندهای بازار است.
در این استراتژی معاملهگران به دنبال آن هستند که روندهای صعودی یا نزولی که در نمودار قیمتها وجود دارد را شناسایی کنند. این شناسایی به آنها کمک میکند تا بتوانند در جهت این روندها معاملات خودشان را انجام داده و به سوددهی برسند.
مفاهیم کلیدی در استراتژی روند
روند
روندها در واقع به جهت کلی حرکت قیمتها در یک بازه زمانی مشخص اشاره میکنند. این روندها در سه حالت صعودی، نزولی و یا خنثی هستند.
شناسایی روند
اولین و مهمترین گامی که در این نوع استراتژی وجود دارد، شناسایی کردن روندها است. معاملهگران میتوانند برای شناسایی روندها از ابزارهای معاملاتی مختلفی استفاده کنند. از جمله متداولترین این ابزارها شامل: استفاده از میانگینهای متحرک، خطوط روند و اندیکاتورهای دیگر است.
دنبال کردن روند
بعد از آنکه معاملهگران توانستند روندها را شناسایی کنند، در جهت آن روندها اقدام به معامله میکنند. به عنوان مثال اگر توانستند یک روند صعودی را شناسایی کنند، به دنبال آن هستند که در امتداد آن روند اقدام به خرید داراییها نمایند. اما اگر یک روند نزولی را شناسایی کردند، سعی میکنند که در آن روند خودشان را بفروشند.
نقاط ورود و خروج
در هر معاملهای لازم است که معاملهگران نقاط ورود و خروج برای معاملات را پیدا کنند. معاملهگران از این تکنیکها و ابزارها استفاده میکنند تا به راحتی بتوانند نقاط لازم برای انجام معاملات را شناسایی کنند.
مدیریت ریسک
یکی از جنبههای مهمی که در هر استراتژی معاملاتی باید به آن توجه داشته باشیم، مشخص کردن مدیریت ریسک در معاملات است. معاملهگران برای آنکه بتوانند ضررهای خودشان را محدود کنند، باید به سراغ ابزارهای مدیریت ریسک بروند.
مزایای استراتژی روند
استراتژیهای روند جز استراتژیهای ساده هستند که شما میتوانید با استفاده از آنها معاملات خود را به سادگی به پیش ببرید. سادگی این استراتژیها باعث میشود که معاملهگران مبتدی هم بتوانند از آن استفاده کنند.
این استراتژیها در بازارهای مختلف کارایی زیادی دارد و شما در هر بازاری از جمله بازار طلا میتوانید از آنها استفاده کنید. انعطاف پذیری بالای این استراتژیها باعث شده که شما در بازههای زمانی مختلف و متنوع بتوانید آنها را به اجرا درآورید.
معایب استراتژی روند
گاهی اوقات امکان شناسایی روندها با تاخیر انجام میگیرد. این موضوع در بسیاری از معاملات رایج است و ممکن است که شما فرصتهای معاملاتی خودتان را از دست دهید.
برخی اوقات مشاهده میکنیم که در بازار روندهای کاذب شکل میگیرد و باعث میشود که شما به ضرر بیفتید. از استراتژی روند در بازارهای رنج نمیتوان استفاده کرد، چون در این نوع بازارها قیمت در یک محدوده خاص در حال نوسان است و کار شما را سختتر میکند.
ابزارهای مورد استفاده در استراتژی روند
ابزارهایی کا در استراتزی روند به کار می روند شامل: الگوهای نموداری، حجم معاملات، خطوط روند، میانگین متحرک، اندیکاتورهای مومنتوم هستند.
استراتژی بازگشت به میانگین
یک مفهوم اساسی که در بازارهای مالی وجود دارد، استراتژی بازگشت به میانگین است. این استراتژی بیان میکند که قیمتها و بازده داراییها در طول زمان میخواهند که به میانگین بلند مدت خود برگردند.
استراتژی بازگشت به میانگین بر این ایده استوار است که انحرافات قابل توجهی که از میانگین وجود دارد، میتواند به سمت بالا و به سمت پایین حرکت کند، اما این حرکتها به طور موقت هستند. در نتیجه باعث میشود که قیمتها به سمت میانگین خودشان در حرکت باشند.
کاربردهای استراتژی بازگشت به میانگین
معاملات کوتاهمدت
معاملهگران برای آنکه بتوانند انحرافات قابل توجه از میانگین را شناسایی کنند، بهتر است که معاملات کوتاه مدت انجام دهند.
به عنوان مثال زمانی که یک قیمت یک سهم نسبت به میانگین خود به طور قابل توجهی بالاتر باشد، معاملهگران سعی میکنند که آن را بفروشند و یا منتظر کاهش قیمت بمانند.
تشخیص فرصتهای خرید و فروش
استراتژی بازگشت به میانگین میتواند به معاملهگران کمک کند تا بتوانند به راحتی فرصتهای خرید و فروش را شناسایی نمایند. به عنوان مثال زمانی که قیمت یک سهم نسبت به میانگین خودش در پایینترین حد ممکن قرار بگیرد، ممکن است برای خریداران یک فرصت مناسب برای خرید باشد.
مدیریت ریسک
استراتژی مدیریت ریسک به معاملهگران کمک میکند تا بتوانند ریسک معاملات خودشان را مدیریت کنند. آنها با شناسایی کردن انحراف از میانگین میتوانند حد ضرر خودشان را تعیین کنند. این کار آنها از وقوع ضررهای بزرگ میتوانند جلوگیری نماید.
استراتژی اسکالپینگ
یک استراتژی معاملاتی کوتاه مدتی که معاملهگران بسیاری از آن استفاده میکنند، اسکالپینگ است. در استراتژی اسکالپینگ معاملهگران سعی میکنند از تغییرات کوچک قیمت در بازههای زمانی بسیار کوتاه، به سودهای بالایی برسند.
هدف اصلی از انجام استراتژی اسکالپینگ آن است که بتوانند سریع به معاملات وارد شده و یا از آنها خارج شوند. با این کار آنها میتوانند به سودهای کوچک اما مکرری دست پیدا کنند.
ویژگیهای کلیدی اسکالپینگ
اسکایپرها معمولاً از نمودارهای یک دقیقهای تا ۵ دقیقهای استفاده میکنند. گاهی اوقات مشاهده شده که آنها از نمودارهای چند ثانیهای هم استفاده میکنند. هدف اصلی اسکالپرها آن است که در هر معامله به سودهای کوچکی برسند و تعداد سودهای کوچک بالا برود تا بدین ترتیب میزان سود کلی آنها افزایش پیدا کند.
برای آنکه معاملات اسکالپینگ انجام بگیرد، معاملهگران باید معاملات سریعی را به اجرا درآورند. در واقع سرعت عمل معاملهگران در اینجا برای آنها اهمیت دارد. با توجه به آنکه معاملات بالایی انجام میگیرد، لازم است که در این معاملات مدیریت ریسک صحیحی وجود داشته باشد. بدین ترتیب میتوان از ایجاد ضررهای بزرگ نیز جلوگیری نمود.
مزایا اسکالپینگ
معاملات اسکالپینگ میتوانند در طول روز برای معاملهگران فرصتهای معاملاتی زیادی فراهم آورند. با این معاملات میتوان با بازارهایی که نوسانات کمی دارند، به سودهای خوبی دست پیدا کرد.
معمولا این نوع معاملات ریسک کمتری دارند و اگر شما به درستی تحلیلهای خود را انجام دهید، میتوانید به سودهای بسیار خوبی هم برسید.
معایب
برای انجام این عملیات نیاز به داشتن دقت و سرعت عمل بالایی است. این نوع کارها میتواند برای شما استرس و فشار روانی زیادی به همراه داشته باشد.
به دلیل آنکه شما تعداد زیادی از معاملات را انجام میدهید، برای شما هزینههای معاملاتی بیشتری به همراه میآورد. احتمال لغزش قیمت در این نوع معاملات زیاد است و ممکن است که شما را به سمت ضرر بکشاند.
ابزارهای مورد استفاده در اسکالپینگ
نمودارهای کوتاه مدت و یا همان نمودارهای یک دقیقهای، ۵ دقیقهای و ثانیهای میتوانند بهترین ابزار برای شما باشند. اندیکاتورهای تکنیکال مثل باندهای بولینگر و یا میانگین متحرک اندیکاتورهای مناسبی برای اجرای این معاملات هستند.
شما برای انجام این معاملات نیاز به پلتفرمهایی دارید که سفارشات شما را بتوانند به طور سریع به اجرا درآورند. برای شناسایی فرصتهای معاملاتی، شما به اخبار و تقویمهای اقتصادی نیاز دارید.
استراتژی پوزیشن تریدینگ
یکی از استراتژیهای معاملاتی که در بازه زمانی بلند مدت میتوانید از آن استفاده کنید، استراتژی پوزیشن تریدینگ است. معاملهگران از این استراتژی برای به دست آوردن سود از روندهای بازار استفاده میکنند.
در این روش معاملهگران موقعیتهای معاملاتی خودشان را برای ماهها و یا حتی سالها نگه دارند. اما برخی از معاملهگران ممکن است که استراتژیها را به مدت چند هفته فقط باز نگه داشته و سپس آن را ببندند.
ویژگیهای کلیدی پوزیشن تریدینگ
بازه زمانی بلندمدت
معاملات معمولاً برای مدت زمان طولانی باید باز نگه داشته شوند. تحلیلهایی که برای این نمودارها انجام میگیرد، بر روی نمودارهای روزانه، هفتگی و ماهانه انجام میشود.
تمرکز بر روندهای اصلی
هدف از استفاده از این نمودارها آن است که بتوانید روندهای بلند مدت را شناسایی کرده و از آنها به سود برسید. در این استراتژی نوسانات کوتاه مدت بازار را نادیده میگیرند.
استفاده از تحلیل بنیادی و تکنیکال
برای ارزیابی ارزش داراییها از تحلیل تکنیکال استفاده میشود. برای شناسایی کردن نقاط ورود و خروج مناسب از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند.
نیاز به صبر و حوصله
معاملهگرانی که از این استراتژی استفاده میکنند، باید صبور باشند و بتوانند نوسانات کوتاه مدتی که در بازار رخ میدهد را تحمل نمایند.
این قبیل معاملات نسبت به معاملات کوتاه مدت ریسک کمتری دارند و به خاطر آنکه بازه زمانی بلند مدتی برای این معاملات در نظر گرفته میشود، معمولاً نوسانات کوتاه مدت روی این معاملات تاثیر کمتری خواهند داشت.
مزایا پوزیشن تریدینگ
این استراتژی در بازههای زمانی طولانی مدت و برای روندهای بلند مدت، میتواند پتانسیل سودآوری بیشتری به همراه داشته باشد. این استراتژی نسبت به معاملات کوتاه مدت، استرس و فشار روانی کمتری به همراه دارد. شما برای اجرا کردن این قبیل معاملات نیاز به نظارت کمی بر بازارهای معاملاتی دارید.
معایب
برای انجام دادن معاملات با استراتژی پوزیشن تریدینگ، شما به سرمایه بیشتری نیاز دارید تا بتوانید نوساناتی که در بازار رخ میدهند را کنترل کنید.
باید به این موضوع هم فکر کنید که اگر بازار دچار تغییر روند شد، ممکن است که شما کل سرمایه خودتان را از دست دهید. افرادی که صبر و حوصله ندارند، نمیتوانند در این نوع بازارهای معاملاتی به خوبی و با موفقیت عمل کنند.
ابزارهای مورد استفاده در پوزیشن تریدینگ
شما برای آنکه از استراتژی پوزیشن تریدینگ استفاده کنید، نیاز است که بتوانید بازار را به طور تکنیکال و بنیادی تحلیل نمایید. برای تحلیل بنیادی لازم است که گزارشهای مالی شرکتها را بررسی کنید.
وضعیت صنعت را به طور کامل مورد تحلیل قرار دهید و از رویدادهای اقتصادی و اخبار آن اطلاعات درستی به دست آورید. از طرفی شما در کنار تحلیل فاندامنتال، به تحلیل تکنیکال هم نیاز دارید. برای تحلیل تکنیکال باید از الگوهای نموداری، اندیکاتورهای روندی و نمودارهای بلند مدت استفاده کنید.
نتیجه گیری
استراتژی ابزار قدرتمندی است که باعث موفقیت شما در بازارهای مالی میشود. داشتن استراتژی به شما کمک میکند تا ابزارهای مالی مختلفی که در بازارهای مال وجود دارد، بتوانید بهترین استفاده را کنید.
هر تریدری استراتژی مخصوص به خود را دارند که میتوانند برای اجرای معاملات خود از آنها استفاده کنند. برای داشتن استراتژی باید آگاهی و دانش خود را بالا برده و نسبت به آن پایبند باشید.
سوالات متداول
چرا به استراتژی نیاز داریم؟
برای تعیین مسیر، تخصیص منابع و افزایش شانس موفقیت.
اجزای اصلی یک استراتژی کدامند؟
هدف، تحلیل محیط، نقاط قوت و ضعف، استراتژیهای جایگزین، برنامه اجرا، ارزیابی.
انواع استراتژی های معاملاتی کدامند؟
روند، بازگشت به میانگین، اسکالپینگ، پوزیشن تریدینگ
چگونه می توان برای خود یک استراتژی معاملاتی مناسبی انتخاب کرد؟
مشخص کردن اهداف، تعیین سطح ریسک پذیری، شناسایی سبک معاملاتی، بررسی استراتژی های مختلف و انتخاب یک استراتژی مناسب