ترید نقره از جمله فعالیتهایی است که بسیاری از تریدرهای بازارهای مالی علاقه زیادی به انجام آن دارند. اینکه بتوانید برای ترید نقره اندیکاتور مناسبی را انتخاب کنید، باید بر اساس استراتژی معاملاتی خودتان پیش بروید.
تریدر ها سبک معاملاتی مختلفی داشته، آستانه تحمل ریسک آنها متفاوت است. بر همین اساس باید از اندیکاتورهای مناسب سبک خود استفاده کنند. اما برای راحتی کار شما میخواهیم بهترین نوع از اندیکاتورهایی که در تحلیل تکنیکال نقره استفاده میشوند را معرفی کنیم.
نوع اندیکاتور | مثال اندیکاتور | کاربرد |
روند | میانگین متحرک، باند بولینگر، MACD | شناسایی جهت کلی بازار |
مومنتوم | RSI، استوکاستیک | اندازه گیری سرعت و قدرت حرکت قیمت |
حجم | حجم معاملات | تایید سیگنالهای سایر اندیکاتورها |
اندیکاتورهای روند
اندیکاتورهای روند جزو مهمترین نوع از اندیکاتورهایی هستند که همیشه به کمک معاملهگران میآیند. مهمترین اندیکاتورهای روند شامل:
میانگینهای متحرک (Moving Averages)
اندیکاتور میانگین متحرک برای شناسایی روند قیمت و نقاط ورود و خروج استفاده میشود. میانگین متحرک کوتاه مدت برای شناسایی سیگنالهای سریعتر به کار میرود و میانگین متحرک بلند مدت برای شناسایی روند کلی بازار مناسب است.
کاربردهای میانگین متحرک در ترید نقره
میانگین متحرک به شما کمک میکنند که در بازار روندهای صعودی، نزولی و یا خنثی را تشخیص دهید.
میانگین متحرک همانند سطح حمایت و مقاومت داینامیک در بازار نقره میتواند عمل کند. تقاطع میانگین متحرک با یکدیگر و با قیمت میتواند برای شما سیگنالهای احتمالی خرید یا فروش ایجاد کند.
نکات مهم در استفاده از میانگین متحرک
دوره زمانی میانگین متحرک باید با استراتژیهای معاملاتی شما همخوانی داشته باشد. برای آنکه دقت سیگنالها بیشتر شود، باید از میانگین متحرک در ترکیب با اندیکاتورهای دیگر تحلیل تکنیکال استفاده کنید.
اندیکاتورهای میانگین متحرک در بازار یک اندیکاتور روندی و یا تاخیری ایجاد میکنند. برای آنکه در خصوص اندیکاتور میانگین متحرک نقره اطلاعات دقیق و به روزی به دست آوردید، میتوانید به سایت شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز مراجعه کنید.
باندهای بولینگر (Bollinger Bands)
این اندیکاتورها میتوانند نوسانات قیمت را به خوبی نشان دهند. همچنین از آنها برای شناسایی مناطق اشباع خرید و اشباع فروش هم میتوان استفاده کرد.
کاربردهای باندهای بولینگر در معاملات نقره
باندهای بولینگر به شما کمک میکنند تا راحتتر بتوانید نوساناتی که در بازار نقره وجود دارد را شناسایی کنید. زمانی که باندها از هم دور میشوند، یعنی در بازار میزان نوسانات زیاد است. اما زمانی که باندها به هم نزدیک میشوند، نشان می دهد که نوسانات بازار کمتر شده است.
وقتی قیمت به باند بالایی نزدیک میشود، میتواند شرایط اشباع خرید را نشان دهد. زمانی که قیمت به باند پایینی نزدیک میشود، شرایط اشباع فروش را نشان میدهد.
تغییر قیمت از باند بالایی یا باند پایینی میتواند نشان دهنده این باشد که یک روند جدیدی در حال شکل گیری است. شما میتوانید برای تعیین نقاط ورود و خروج از معاملات از باندهای بولینگر استفاده کنید.
نکاتی برای استفاده از باندهای بولینگر در معاملات نقره
متناسب با شرایط بازار نقره، تنظیمات اندیکاتور را انجام دهید. معمولاً برای این کار از میانگین متحرک ۲۰ دوره و انحراف معیار دو استفاده میکنند. شما بر اساس استراتژی خودتان میتوانید این تنظیمات را تغییر دهید.
باندهای بولینگر به همراه اندیکاتورها و ابزارهای تحلیل تکنیکال قابل استفاده هستند. توجه داشته باشید که هیچ اندیکاتوری نمیتواند صد در صد دقیق باشد و معاملاتی که انجام میدهید، با ریسک همراه هستند.
استراتژیهای رایج معاملات با باندهای بولینگر
زمانی که قیمت بتواند از باند بالایی عبور کند، برای شما سیگنال خرید میفرستد. اما زمانی که قیمت از باند پایینی عبور کرد، در واقع برای شما سیگنال فروش صادر میکند.
زمانی که قیمت به باند بالایی نزدیک شود و سپس شروع به کاهش کند، برای شما سیگنال فروش داده است. زمانی که به باند پایینی نزدیک شود و سپس شروع به افزایش کند، یعنی برای شما سیگنال خرید صادر میکند.
ADX (Average Directional Index)
ADX اندیکاتور بسیار قدرتمندی است که میتواند به تریدرها کمک کند تا روندهای قوی قیمت را شناسایی کرده و برای معاملات مهم از آن استفاده کنند.
حجم.(Volume)
همیشه در معاملات، اندیکاتور حجم میتواند تایید خوبی برای سیگنالهای دیگر باشد.
اهمیت اندیکاتور حجم در معاملات نقره
تایید روندها
اگر در روندهای صعودی افزایش حجم مشاهده شود، نشان دهنده قدرت خریداران است و اینکه روند میتواند ادامه پیدا کند.
زمانی که در روندهای نزولی افزایش حجم مشاهده شود، یعنی قدرت فروشندگان وجود دارد و میتواند ادامه روند تایید شود. روندهای صعودی یا نزولی کاهش حجم نشان از ضعف روند بوده و احتمال بازگشت آن وجود دارد.
شناسایی نقاط برگشت
زمانی که در انتهای یک روند نزولی افزایش ناگهانی حجم مشاهده شود، نشان دهنده ورود خریداران است و احتمال برگشت قیمت وجود دارد. زمانی که در انتهای یک روند صعودی افزایش ناگهانی حجم مشاهده شود، نشان دهنده ورود فروشندگان بوده و احتمال برگشت قیمت وجود دارد.
تایید شکستهای قیمت
شکست قیمت از سطوح حمایت یا مقاومت با حجم بالا نشان از آن است که قدرت شکست خورده و احتمال دارد که قیمت در جهت شکست به حرکت خود ادامه دهند. شکست قیمت با حجم پایین نشان دهنده ضعف شکست بوده و احتمال دارد که قیمت به سطح قبلی خودش برگردد.
تشخیص واگرایی
بین قیمت و حجم واگرایی وجود دارد و این میتواند برای تغییر روند یک هشدار باشد. به عنوان مثال وقتی قیمت در حال ثبت از اوجهای بالاتر است، ولی حجم آن در حال کاهش است.
نحوه استفاده از اندیکاتور حجم
معمولاً اندیکاتورهای حجم را به صورت میلههای عمودی و در پایین نمودار قیمت نشان میدهند. ارتفاع میلهها نشان دهنده میزان حجم معاملات آنها در هر بازه زمانی است. میلههای سبز نشان دهنده افزایش حجم نسبت به دوره قبل و میلههای قرمز نشان دهنده کاهش حجم است.
شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index – RSI)
این شاخص به معاملهگران کمک میکند تا بتوانند روند قدرت را ارزیابی کرده و زمان ورود و خروج به بازار را مشخص کنند.
اسیلاتورها
اسیلاتورها همانند اندیکاتورها نقش مهمی در تعیین روند و مشخص کردن جهت حرکت قیمتها دارند.
RSI (Relative Strength Index)
این اسلیواتورها میتوانند شرایط خرید و فروش اشباع شده را به خوبی نشان دهند.
MACD (Moving Average Convergence Divergence)
این اسلاتورها میتواند برای شناسایی کردن تغییر روند و تشخیص واگرایی نمودارها مناسب باشد.
استوکاستیک (Stochastic)
اسیلاتور استوکاستیک میتواند شرایط خرید و فروش اشباع شده را نشان دهد، به همین خاطر معاملهگران از آن برای شناسایی کردن نقاط ورود و خروج استفاده میکنند.
نکات مهم در استفاده از اندیکاتورها
در هنگام استفاده از اندیکاتورها حتماً باید یک سری نکاتی توجه کنید تا بتوانید معاملات خود را بهتر به اجرا درآورید.

ترکیب اندیکاتورها
اندیکاتورها به تنهایی نمیتواند عملکرد خوبی داشته باشد. برای آنکه سیگنالهای بهتری از اندیکاتورها بگیرید، لازم است که چند اندیکاتور را با همدیگر ترکیب کنید.
تست استراتژی
زمانی که دادههای تاریخی را با استراتژی معاملاتی خودتان تست میکنید، میتوانید سبک معاملاتی خاصی برای خود پیدا کنید.
مدیریت ریسک
در معاملات خود مدیریت ریسک داشته باشید، یعنی از حد ضرر استفاده کنید تا دارایی شما از بین نرود.
تحلیل بنیادی
تحلیل بنیادی مثل تحلیل تکنیکال نقش بسیار مهمی در گرفتن سیگنالهای معاملاتی دارد و نباید از اهمیت آنها غافل شوید.
روشهای معامله نقره
معاملات نقدی (Spot)
شما در روش معاملات نقدی بنا به قیمت فعلی بازار، اقدام خرید و فروش نقره میکنید. شما میتوانید از طریق صرافیها و یا کارگزاریهای آنلاین این کار را انجام دهید.
معاملات آتی (Futures)
معاملات آتی یک سری قراردادهایی برای خرید یا فروش نقره هستند که در تاریخ و یا قیمتی مشخص در آینده انجام میگیرند. این نوع معاملات در بورس کالا انجام میشود و شما برای انجام آن نیاز به کد بورسی مخصوص معاملات آتی دارید.
خرید نقره فیزیکی
این روش معاملاتی شامل خرید شمش، سکه و یا جواهرات نقره است که برای سرمایهگذاریهای بلند مدت میتواند مناسب باشد. برای خرید فیزیکی نقره میتوانید به واحدهای صنفی معتبر مراجعه کنید.
معاملات فارکس
نوع دیگری از معاملات نقره در بازار فارکس انجام میگیرد. در این روش ارزش نقره در برابر دلار آمریکا قابل معامله در بازار فارکس با نماد XAG/USD معامله میشود. برای انجام این کار شما میتوانید در پلتفرمهای معاملاتی فارکس ثبت نام کنید.
چرا اندیکاتورها برای ترید نقره مهم هستند؟
تریدرهای نقره همیشه برای اجرای معاملات خود باید از اندیکاتورها استفاده کنند. حال دلیل این کار را در ادامه توضیح خواهیم داد.
تشخیص روند
اندیکاتورها به معاملهگران کمک میکنند تا بتوانند روند بازار را بهتر شناسایی کنند. با کمک اندیکاتورها میتوانید شناسایی کنید که آیا یک قیمت در حال صعود است و یا روند نزولی دارد.
اگر قیمت در محدوده مشخصی نوسان کند، میتوانید آن را تشخیص دهید. داده هایی که به دست میآورید، میتواند در مورد جهت معاملات اطلاعات مهمی ارائه دهد تا در این مورد بتوانید تصمیمهای خوبی بگیرید.
شناسایی نقاط ورود و خروج
اندیکاتورها میتوانند برای وارد شدن به یک معامله و یا خارج شدن از آن، سیگنالهایی ارائه دهند. این سیگنالها معمولاً بر اساس تغییراتی است که در حرکت قیمتها رخ میدهد. همچنین در ارتباط با حجم معاملات و سایر عوامل فنی سیگنالهایی ارائه میشود.
تایید تحلیلها
اندیکاتورها میتوانند به عنوان ابزارهای مناسبی برای تایید تحلیلهای دیگر قرار بگیرند. شما میتوانید از اندیکاتورها برای تایید تحلیلهایی چون الگوهای قیمتی استفاده کنید. زمانی که چندین اندیکاتور نتیجه مشابهی داشته باشند، در واقع احتمال درست بودن آن تحلیل هم بیشتر است.
ترکیب اندیکاتورها، دقت تحلیل را بالا می برند.
کاهش ریسک
با استفاده از اندیکاتورها میتوانید نقاط توقف ضرر و اهداف سودتان را به خوبی تعیین کنید. این کار باعث میشود که ریسک معاملاتی خودتان را به تدریج کاهش دهید و مدیریت ریسک حرفه ای برای معاملات خود داشته باشید.
نکات مهم در انتخاب اندیکاتور
- هیچ اندیکاتوری به تنهایی نمیتواند تحلیل دقیقی ارائه دهد، بلکه شما با ترکیب چند اندیکاتور با هم میتوانید به یک تحلیل خوب و دقیقی برسید
- برای هر اندیکاتور باید تایم فریم مناسبی انتخاب کنید، چون برخی اندیکاتورها در تایم فریمهای کوتاه عمل میکنند. اما برخی اندیکاتورها برای تایم فیلمهای بلند مناسب هستند.
- هر اندیکاتور مناسب دارایی خاصی است. به عنوان مثال ممکن است یک اندیکاتور برای سهام مناسب باشد، اما برای کالا مناسب نباشد
- اندیکاتورهایی که انتخاب میکنید، باید با استراتژی معاملاتی شما همخوانی داشته باشد.
نتیجه گیری
استفاده از اندیکاتور در هر نوع معاملهای لازم و ضروری است. تریدرهای نقره هم برای اجرای معاملات خود به اندیکاتورها نیاز دارند. شما با کمک اندیکاتورها میتوانید اطلاعات درستی از معاملات خود به دست آورید.
سوالات متداول
رایجترین اندیکاتورهای روند کدامند؟
میانگین متحرک و باند بولینگر.
RSI چه چیزی را نشان میدهد؟
قدرت نسبی حرکت قیمت.
چرا ترکیب چند اندیکاتور بهتر است؟
برای تایید سیگنالها و کاهش ریسک.
ترکیب اندیکاتورها چه مزیتی دارد؟
این کار باعث می شود که دقت تحلیل بالا رود